NIEUWBOUW

Er zijn verschillende bouwstijlen die zich kenmerken door materiaalgebruik, details en uitvoering. Welke bouwstijl past perfect bij jou? Samen bekijken we de verschillende bouwstijlen en helpen we jou om jouw stijl te ontdekken. We geven je op deze pagina een overzicht van de mogelijkheden.

JAREN '30

De jaren ’30 woning laat  zich het beste omschrijven als karakteristiek, degelijk en sfeervol. Waar vroeger een en suite woonkamer vooral praktisch was, heeft het tegenwoordig een luxueuze uitstraling. De jaren ’30 bouwstijl wordt ook wel Amsterdamse School genoemd en is te herkennen aan zijn horizontale lijnen en knusse uitstraling. Een jaren ’30 woning past dan ook goed op allerlei soorten kavels. Denk aan dijken, smalle kavels, weidse uitzichten of aan de rand van een stad. 

KLASSIEK

Klassieke woningen hebben vaak een symmetrische plattegrond en een royaal formaat. De grandeur is kenmerkend voor de stijl. Een van de belangrijkste kenmerken van een klassieke villa is de detaillering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vorm waarmee de bakstenen zijn gebouwd, een windwijzer op de schoorsteen of glas-in-lood ramen boven de ingangen. Hierbij kan het ingehouden chique zijn of statig en voornaam, net wat je wenst.

LANDELIJK

Een landelijke woning kenmerkt zich door het gebruik van verschillende materialen. De woning is ruimtelijk, past op een rustieke manier in de natuurrijke omgeving en heeft vaak een rieten dak, klassieke dakpannen of een leidak. Naast de herkenbare stijl wordt er vaak gebruik gemaakt van specifieke materialen die de landelijke woning haar kenmerkende uitstraling geven. Zo werken wij vaak met hout, stucwerk en Belgisch hardsteen of schilderen we de buitenkant helemaal wit. Een landelijke woning is natuurlijk van alle moderne eisen voorzien voor een optimaal wooncomfort.

MODERN

Een moderne woning is verreweg de meest eigenzinnige bouwstijl. De resultaten zijn nooit identiek en passen verrassend goed in de hedendaagse sfeer van individuele architectuur. Een moderne woning kan variëren in stijl van een minimalistische uitstraling tot gedurfde statements. Vaak benadrukken een combinatie van open en gesloten gevels de openheid en gastvrijheid van een woning of juist het mysterieuze aspect. Een moderne bouwstijl is speels, eigenzinnig en persoonlijk. Zowel in het interieur als in het exterieur kan deze aspecten bijvoorbeeld door opvallend materiaalgebruik benadrukken.

EIGENTIJDS

Eigentijds is eigen, uniek. Alles mag! Speelse elementen in de gevels, bijzonder kleurgebruik, opvallende glaspartijen en gebruik van niet voor de hand liggende materialen. Waarschijnlijk is dit de stijl voor jou, wanneer je je in bovenstaande stijlen minder kunt vinden.

INTERIEUR

Geheel in de stijl van jouw woning kunnen wij ook voor jouw interieur op maat maken. Wij besteden veel aandacht aan het samenvloeien van het interieur met het exterieur zodat het eindresultaat helemaal in lijn ligt met het karakter van jouw woning.

JOUW BOUWPARTNER

WAAR EXTERIEUR EN INTERIEUR SAMENKOMT